Beschrijving van de 3D-luchtbevochtiger voor Dutchman

Hartelijk welkom bij 3D-bevochtiger!

U heeft interesse in een bijzonder bevochtigingssysteem, daarom heeft u deze pagina geopend.

Deze luchtbevochtiger voor woonruimtes, met open 3D-verdampingsvlak, wordt continu geregeld. Deze methode voor bevochtiging zonder elektriciteit is wereldwijd uniek!

De intervalsturing van onze gepatenteerde “Stop-and-go-functie” (zie onder) is uiterst stil. Deze maakt het mogelijk om kalk effectief uit te scheiden en onderdrukt kiemen voor natuurlijke en milieubewuste luchtbevochtiging. Dankzij het gebruik van duurzame grondstoffen is ook de behuizing van de luchtbevochtiger milieuvriendelijk!

Het driedimensionale oppervlak wekt een “Top-Down-Air-Flow” op. De lucht wordt stofvrij vanaf het plafond aangezogen en met maximaal effect aan de onderkant uitgeblazen. Dit zorgt voor een hoge werkingsgraad, d.w.z. een sterk bruikbaar vermogen. Daarom moet het apparaat aan de wand hangen. Dit proces wordt zonder stroom geregeld. Dankzij de wandmontage wordt daarnaast geen ruimte op de grond verspild (voor kinderen en volwassenen).

Verkrijgbaar sinds 2002!

De 3D-luchtbevochtigers bestaan uit:

 • een technisch-fysieke basisunit
 • en verdampingsposter, verkrijgbaar met verschillende motieven
 • de kalkafscheider (5 stuks per verpakking).  
 • Technisch-fysieke bijzonderheden van de 3D-bevochtiger:
 • Deze drie componenten werken perfect samen en zijn volledig op elkaar afgestemd.
 • 3D-prestaties: dankzij de driedimensionale indeling van het oppervlak neemt de lucht een grotere hoeveelheid vocht gelijktijdig op. Afhankelijk van de actuele luchtvochtigheid stroomt deze langzamer of sneller “top-down” uit de luchtbevochtiger. Door naar onderen stromende luchtvochtigheid is een hoge werkingsgraad mogelijk doordat deze langer in de kamer blijft.
 • Hygiëne: Om hygiënisch schoon en natuurlijk verdampen te kunnen waarborgen wordt de bevochtigingsposter van bovenaf met vers water begoten. Zodra het materiaal doorweekt is, wordt er geen water meer toegevoegd. Deze onderbreking wordt gebruikt om het toegevoegde water te vernevelen. Containers die voor het verdelen van het water worden gebruikt legen zich. Deze “Stop and Go-processen” onderdukken de vorming van kiemen. Kijk ook bij “Necono AG, Idea and Philosophie” en “3D-Humidified, Technical Spezifikation”!
 • Zonder stroom: Necono AG zocht naar een manier om zonder stroom te kunnen bevochtigen. Daarvoor hebben wij de “hydropneumatische besturing” ontwikkeld. Deze schakelt zonder stroom tussen de eerder beschreven processen. Dit biedt talrijke voordelen: geen kabels meer om over te struikelen, geen elektrosmog, de vloer blijft vrij voor kinderen en volwassenen. De uit de warme lucht gewonnen energie is direct onder het apparaat te voelen. Daar is een iets afgekoelde lucht te voelen. Die is tegelijk ook de aandrijving voor de luchtcirculatie.
 • Uitgekiende besturing: De genoemde “hydropneumatische besturing” is gepatenteerd. Deze controleert of er water in het systeem is. Is dat niet het geval, dan kan lucht in de tank stromen en daardoor water uitvloeien. Zodra er genoeg water is, wordt deze toestroom weer gestopt. Deze “Stop-and-Go-functie” pas zich automatisch aan de luchtvochtigheid aan – langzaam bij een hoge, sneller bij een lage luchtvochtigheid. Eenvoudige montage: Het apparaat wordt met een schroef en plug aan de wand gehangen. Het is belangrijk dat het stevig hangt. De schroef moet krachtig worden aangedraaid.
 • Watertank: De inhoud van 3 liter is gemiddeld voldoende voor 1 1/2 dag. Het ronde ontwerp zorgt ervoor dat het water volledig kan uitvloeien. Resterend water kan kiemen afgeven aan het schone water. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat eenvoudig grondig schoon te maken. Het is belangrijk om de container bij het schoonmaken zorgvuldig te boenen, omspoelen is niet voldoenden, ook al denkt men snel dat de container schoon is. In de watertank zijn geen kalkresten zichtbaar. De 3D-bevochtiger is in zijn geheel ontworpen om eenvoudig en grondig schoongemaakt te kunnen worden. Dit is absoluut noodzakelijk voor gezonde luchtbevochtiging.
 • Kalkafscheider: Kalkafscheiders moeten 1 keer per maand worden vervangen (gemiddeld: 5 stuks per verpakking) bij normaal leidingwater. Dit kan per regio verschillen.“For ever jung”: Vervang het motief van het kinderontwerp en wissel bij het ouder worden naar een gekleurd of neutraal decor. 3D-bevochtigers begeleiden u in elke levensfase. Welk design mag het voor u worden? In de shop vindt u een selectie waarmee u het design kun aanpassen (in het Engels).
 • 3D Befeuchter - Abmessungen

  3D Befeuchter – Abmessungen

  Poster: worden gemiddelde een keer per seizoen vervangen (apparaat grondig schoon gemaakt aan het begin van het seizoen)!

 • Prestaties: Bevochtigen van maximaal 450 m3 lucht per dag van 28% naar 52% vochtigheid bij 20° C (komt overeen met 1,9 liter waterverbruik = 4,2 gr/m3). De werkingsgraad is 100%, de werkingsfactor van de naar onderen circulerende vochtigheid is 2 (die staat in verhouding conventionele apparaten).
 • Van start met 3D-luchtbevochtiging!